News

DronePort

UAV’s veroveren de wereld

Deze week stond DronePort volop in de belangstelling en waren we aanwezig op tal van events.

VOKA Open Bedrijven Dag

Zondag 2 oktober stelde DronePort zijn deuren open voor het grote publiek tijdens  VOKA Open Bedrijven Dag. Samen met een 12-tal bedrijven en organisaties inspireerden we meer dan 1500 toeschouwers over de professionele toepassingen en mogelijkheden van drones in verschillende sectoren. Vermits het event een breed publiek aanspreekt was er ook voldoende ruimte voor fun en inspiratie voor de jongere generatie. Er werden drone races georganiseerd en workshops waar jong en oud zelf  de besturing kon overnemen van een drone om in levende lijve te ondervinden hoe het is om drone-piloot te zijn.  Kortom een boeiende dag boordevol inspiratie, adrenaline en plezier voor jong en oud.

OBD DronePort

 

Studiedag Drones: Provinciaal Opleidingscentrum Politie & Brandweer

Ook onze politie en brandweerzones beschouwen drones als een belangrijke middel om nog efficiënter hun taken te kunnen uitvoeren. Op een druk bijgewoonde studiedag konden de verschillende diensten kennis maken met de talrijke toepassingen in de hulpverlening. De deelnemers kregen een overzicht van de wetgeving en in een presentatie gaf DronePort inzicht in de verschillende sensoren, drone-platformen en technische aspecten. Deze boeiende dag werd afgesloten door een panel gesprek, een uiteenzetting door minister Jambon over de ambities en aanmoediging tot samenwerking en een demonstratie van UAV’s door politiezone MidLim.

DronePort

 

ASTRID User days

Ook op de Astrid User Days, het event voor communicatie in de veiligheidssector, stonden drones volop in de kijker. Een 10-tal UAV bedrijven inspireerden onze veiligheidsdiensten over het gebruik van drones. En ook DronePort werd voorgesteld op dit event bijgewoond door meer dan 1000 professionelen uit de sector.

astrid

 

 

 

 

back to overview