VACATURE

ALGEMEEN DIRECTEUR

Droneport is gelegen op de voormalige militaire luchthaven te Brustem (Sint-Truiden) en wenst de internationaal toonaangevende campus te worden op het gebied van drone- en luchtvaarttechnologie. De campus zal naast een incubator voor startende dronebedrijven ook een hoogwaardige infrastructuur met o.a. in- en outdoor testruimtes met bijhorende specifieke dienstverlening ter beschikking stellen. Droneport wil een magneet voor innovatieve ondernemingen uit de drone- en, luchtvaartwereld zijn en streeft ernaar, als business center, om een ruim aanbod aan kwalitatieve kantoren en bedrijfsruimtes aan te bieden.

Droneport zal een terrein van 75 Ha beheren met o.a. een fonkelnieuw gebouw. Een degelijk beheer van dit vastgoed  (korte en lange termijn onderhoud, soft- en hardservices, investeringen, tendering contracten, …) en het bedienen van klanten (uitbating testruimtes, dienstverlening, beheer gemeenschappelijke ruimtes, …) is uiterst belangrijk.

Droneport zet echter niet enkel in op bedrijfsruimte maar ook op beleving. Events, workshops, netwerkactiviteiten, enz.. maken van de campus één grote inspirerende ontmoetingsplaats voor een business community van tal van innoverende bedrijven en startups. Op die manier staat Droneport garant voor sterke synergiën en kruisbestuiving.

Om Droneport verder te ontwikkelen en een klein team op te bouwen en te leiden wordt een Algemeen Directeur gezocht voor het beheer van de site in al haar aspecten.

De belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Je bent verantwoordelijk voor het algemene beheer van de onderneming en rapporteert aan de Raad van Bestuur van Droneport en LRA.  Je bent eindverantwoordelijke voor de werking van de luchthaven en de site, de supervisie van de bouw- en renovatieprojecten, de verdere uitbouw van de site, het aantrekken van nieuwe bedrijven en de verkoop van de services die Droneport aanbiedt. 
 • Meer specifiek sta je in voor : 
  • Financieel beheer : Je bent verantwoordelijk voor de opmaak en opvolging van de budgetten van Droneport en LRA in lijn met het strategisch plan van beide ondernemingen. Je maakt deze budgetten op inclusief investeringen, projecten en beheer van de luchthaven en de site. Je volgt deze op, kijkt nauwkeurig toe op de kosten, stuurt bij waar nodig, en rapporteert hierover aan de RvB van Droneport en LRA.
  • Commercieel beheer : Je zorgt voor de uitbouw van Droneport volgens het strategisch plan zoals goedgekeurd door de RVB van Droneport en LRA. Je trekt nieuwe bedrijven aan binnen de drone- en luchtvaart sector. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de de commerciële uitbating van de faciliteiten van Droneport en LRA.
  • Projectbeheer : Je bereidt de nodige investeringen voor zoals voorzien in het strategisch plan en de meerjarenbudgetten, en volgt de uitvoering ervan op. Je superviseert en volgt bouw-, renovatie- en andere projecten op. Je bent verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de site.
  • Communicatie en community formation : Je bent de spreekbuis voor Droneport en staat in die hoedanigheid de pers te woord, geeft informatie en zorgt voor de verdere uitbouw van de drone community. Je weet bruggen te slaan tussen verschillende communities in binnen- en buitenland en vertegenwoordigt Droneport bij externe organisaties.
  • Teambeheer : Je stuurt een klein team aan van medewerkers die je in alle bovenstaande domeinen ondersteunen. Je bent verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van dit team. Je stuurt aan, coacht en weet hen gemotiveerd en geïnspireerd te houden.

Je profiel

 • Master niveau met ervaring in financieel en commerciëel beheer van soortgelijke organisaties of ondernemingen, liefst in de luchtvaart of in een (hoog)technologische sector.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in een luchtvaart-gerelateerde onderneming, of als manager in een luchtvaartorganisatie en je bent vertrouwd met de EASA luchtvaartregelgeving. Je hebt een uitgebreid netwerk in de luchtvaart
 • Je hebt ervaring met of feeling voor ondernemerschap, weet bedrijven en partners te inspireren door kennis, ervaringen en faciliteiten te delen.
 • Je bent commercieel ingesteld, herkent opportuniteiten weet ze tot een goed eind te brengen. Even goed weet je bestaande klanten tot in de puntjes te verwennen. Je hebt een feeling voor marketing en weet het imago en reputatie van een onderneming op te bouwen en te ondersteunen.
 • Als ervaren project manager kan je ideeën concreet vorm geven, deze faseren, er budgetten voor opstellen en er deadlines op zetten. Je hebt oog voor detail en kan een team en/of onderaannemers aansturen om de projecten tot een goed einde te brengen.
 • Je kan overzichtelijk rapporteren en weet de essentie van de details te onderscheiden. Transparantie en efficiëntie zijn geen loze termen voor jou. Cijfers moeten omgezet kunnen worden in acties.
 • Je weet hoe je mensen meertalig te woord moet staan, kan begeesterend vertellen en presentaties geven en maakt handig gebruik van moderne communicatietechnieken. 
 • Een team leiden kent voor jou geen geheimen. Je slaagt er in ze te inspireren en te laten samenwerken om de gemeenschappelijke doelstellingen vlot te halen. Zelf ben je ook een echte teamplayer en streeft enkel naar successen die je kan delen.

Aanbod

Droneport biedt een uitdagende job met veel verantwoordelijkheden in een dynamisch en boeiende markt en een verloningspakket in verhouding tot je verantwoordelijkheden.

Interesse?

Heb jij interesse om de economische ontwikkeling van Limburg te versnellen en Limburgse bedrijven te voorzien van de nodige zuurstof voor groei?
Aarzel dan niet om ons je CV en motivatiebrief te bezorgen via de knop hieronder

Share This