Op donderdag 3 oktober streek een groot aantal zakenrelaties van de Benelux-afdeling van de Amerikaanse netwerkmultinational CommScope neer op DronePort. CommScope is een erg vooraanstaande naam wanneer het gaat over vormgeven van infrastructuren, producten en oplossingen die het leven van mensen verbeteren. De vertegenwoordigers van het bedrijfs sneden onderwerpen aan zoals Smart Cities, Smart Buildings, indoor en outdoor WiFi en 5G-connectiviteit.

We leven vandaag de dag in een always-online modus, waar the internet-of-things langzaam maar zeker in onze samenleving binnendringt. Om die interconnectiviteit mogelijk te maken, heeft de maatschappij de juiste technologische fundamenten nodig, zoals een degelijke datainfrastructuur. In de grond, in gebouwen of door de lucht hebben we een robust en betrouwbaar netwerk nodig. CommScope bouwt mee aan deze infrastructuur met met producten en systemen die modulair, kosteneffectief en eenvoudig te installeren en te onderhouden zijn. Het technologiebedrijf investeert daarvoor jaarlijks zo’n 700 miljoen dollar in R&D.

Tijdens het event in DronePort host de Amerikaanse multinational een sessie van hun EMEA Roadshows, die plaatsvinden in verschillende steden over de hele wereld. Na Spanje, Nederland, Saoedi-Arabië, Egypte en het Verenigd Koninkrijk, is de eer aan Sint-Truiden. Deze EMEA Roadshows zijn bedoeld voor Enterprise-bedrijven uit alle bedrijfssectoren die geïnteresseerd zijn in datacenters en voor het ontwikkelen van trends en oplossingen voor netwerkinfrastructuur.

Jan Honing, Sales Director van CommScope Nederland, opende zijn voordracht over ‘Smart Cities’ met een interessante quote. Hij beweerde dat Sint-Truiden de slimste stad van België is. Althans volgens de vele berichten die hij op internet las. DronePort is volgens hem een mooi voorbeeld van hoe technologie een stad ‘smart’ kan maken.

Toch ziet hij nog veel mogelijkheden om de DronePort-campus nog slimmer te maken, door bijvoorbeeld een Fiber-grid aan te leggen of in te zetten op 5G en PoE. Die infrastructuur is nodig om op termijn lampen, schermen of zelfs richtingwijzers ‘smart’ te maken. “Het idee van ‘Smart Cities’ of ‘Smart Campuses’ was vijf jaar geleden nog een concept, maar de dag van vandaag zijn er toch al tal van toepassingen en test runs. De enig emanier om zoiets te realsieren, is door stap voor stap de nodige infrastructuur planmatig aan te leggen.”

Tijdens de pause van het event konden de 100-tal genodigden genieten van een demonstratie met drones in ‘The Cage’ van DronePort. Het drone-bedrijf Dr-one nam o.a. een groepfoto met een DJI Mavic Pro. Aansluitend aan het event volgde een diner met netwerkmogelijkheden voor alle gasten.

20191003 - CommScope
Share This