DronePort is uniek in Vlaanderen en Europa. Dat is ook de Amerikanen niet ontgaan. Afgelopen week mochten we daarom een aantal gasten van USA Drone Port ontvangen. Ze waren erg enthousiast over onze aanpak en keerden met een heleboel inspiratie huiswaarts.

De USA Drone Port werkt samen met organisaties voor economische ontwikkeling ter ondersteuning van de onbemande luchtvaartindustrie. Het concept is vergelijkbaar met DronePort in Sint-Truiden. Ze willen de lucht- en ruimtevaartindustrie van Kentucky bevorderen door leiderschap en samenwerkingsverbanden aan te bieden die ervoor zorgen dat de industrie over de middelen beschikt om te slagen.

USA Drone Port heeft de ambitie om een wereldklasse onderzoekscentrum te worden voor de onbemande luchtvaart in hun regio, met tal van ontwikkelings-, opleidings- en trainingsfaciliteiten. Net zoals bij ons bieden ze verschillende testmogelijkheden en ruimte voor innovatie en ontwikkeling. Ze waren erg enthousiast over onze aanpak in België en we hebben ongetwijfeld allebei veel bijgeleerd uit deze erg boeiende ontmoeting.

https://www.usadroneport.com
Share This