Unifly

“DronePort biedt Unifly een veilige omgeving om de vele usecases te testen die zullen worden gedemonstreerd in de Europese projecten, met name SAFIR.”

 
Drones breken momenteel door in de meest uiteenlopende industrieën. Experts schatten dat de markt voor drone-services $ 127 miljard waard zal zijn tegen 2020. Een van de belangrijkste voorwaarden voor het realiseren van dit potentieel is de veilige integratie van droneverkeer met het bestaande bemande luchtverkeer.
 
Unifly biedt een innovatief, gebruiksvriendelijk softwareplatform waarmee dronepiloten kunnen controleren of ze hun dronevlucht kunnen uitgevoerd in lijn met de lokale en nationale regelgeving alsook NOTAM-beperkingen. Autoriteiten gebruiken hetzelfde platform om droneverkeer en vluchtautorisaties te beheren en te traceren binnen hun luchtruim. Op deze manier helpen we het luchtruim veilig te houden.
 
DronePort biedt Unifly een veilige omgeving om de vele usecases te testen die zullen worden gedemonstreerd in de Europese projecten, met name SAFIR, een consortium van 13 openbare en particuliere organisaties dat is geselecteerd door Single European Sky ATM Research Joint Undertaking (SESAR JU) om geïntegreerd drone traffic management te demonstreren voor een breed scala aan drone-activiteiten in België.
 
SAFIR zal meerdere onderzoeken en demonstraties uitvoeren voor drone-operaties die  robuust en gebruiksklaar zijn in heel Europa. Deze demonstraties omvatten surveillancevluchten in de haven van Antwerpen, pakketbezorging, medisch vervoer, in kaart brengen van hoogspanningslijnen en inspectie van pylonen.
 
Hoofddoel van het SAFIR-project is bij te dragen aan het EU-regelgevingsproces voor drones en de ontwikkeling van interoperabele, geharmoniseerde en gestandardiseerde droneservices in heel Europa voort te stuwen.
 
Unifly’s bekroonde Unmanned Traffic Management (UTM) platform wordt vandaag al gebruikt door de nationale autoriteiten van Duitsland, Denemarken, Oostenrijk en België. Omdat samenwerking een van onze kernwaarden is, nemen we ook deel aan verschillende Europese onbemande projecten voor luchtverkeersbeheer. In de VS heeft de NUAIR Alliance Unifly gekozen als partner om verbeterde onbemande verkeersbeheermogelijkheden te bieden voor de New York UAS Test Site, een UTM-corridor van 80 kilometer in Upstate New York. Unifly heeft ook het eerste Afrikaanse UTM-systeem ingezet ter ondersteuning van de drone-corridor van UNICEF in Malawi.

 

+32 3 446 01 00

info@unifly.aero

www.unifly.aero

 

Share This