DRONEPORT CONNECT

Drones in de bouwsector

 

11 januari 2022
DronePort Sint-Truiden

Innovatieve bouw- en dronebedrijven leren tijdens deze DronePort Connect sessie welke dronetoepassingen vandaag de dag inzetbaar zijn om bedrijfsprocessen in de bouwsector sneller, veiliger of goedkoper te maken.

Wat te verwachten

Ontdek de meerwaarde van industriële dronetoepassingen IN DE BOUWSECTOR

Op dinsdag 11 januari 2022 organiseren Confederatie Bouw Limburg, WTCB, Agoria en POM Limburg in samenwerking met EUKA / Flanders Make en DronePort een nieuwe DronePort Connect sessie. Het programma van deze inspiratierijke avond bestaat uit een reeks keynotes, gecombineerd met business pitches en live demonstraties van bedrijven die hun producten en diensten rond dronetoepassingen voorstellen.

 We gaan er alles aan doen om dit netwerkevent in beperkte groep (fysiek maar veilig) te laten doorgaan in DronePort. Maar als de coronasituatie in januari het niet toelaat, zal het event online gehost worden.

Planning en design

Dronebeelden kunnen gebruikt worden als onderdeel van het planningsproces en zo de basis vormen voor het werk van anderen, zoals architecten, lokale autoriteiten en ingenieurs. Met drone-orthofoto’s en 3D-modellen kun je bijvoorbeeld gebouwen over hun omgeving heen leggen en inschatten hoe het nieuwe project het gebied zal beïnvloeden, zowel vanuit praktisch als esthetisch oogpunt. Je kan ook nauwkeurige gegevens extraheren en importeren in uw CAD- of GIS-software om bestaande gegevens te verrijken.

UITVOERING

Hoewel drones al meerdere voordelen bieden in de planningsfase, bieden ze de grootste waarde  wanneer projecten de bouwfase ingaan. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de CAD op de orthofoto te leggen om de voortgang realtime op te volgen. Op basis van dronebeelden kunnen ook puntenwolken gegenereerd worden die bestaan uit duizenden punten, elk met georuimtelijke (X, Y, Z) en kleurinformatie. Vervolgens kun je met fotogrammetriesoftware nauwkeurige volumemetingen krijgen en een uitgraaf-/ophooganalyse uitvoeren.

Onderhoud & inspectie

Het is het niet altijd evident om kwaliteitsvol onderhoud van activa te doen tegen redelijke kosten. Door drones de lucht in te sturen, kan je grote activa of die zich op moeilijk bereikbare plaatsen bevinden, sneller en kosteneffectiever visueel inspecteren. Dankzij moderne cameratechnieken met uitgebreide zoomfunctie (tot wel 30x optische zoom), wordt alles tot in het kleinste detail gecontroleerd. Een warmtebeeldcamera kan daarnaast temperatuurverschillen opsporen om eventuele onregelmatigheden bloot te leggen.

Locatie

DronePort

De keynotes en business pitches gaan door in het auditorium van DronePort in Sint-Truiden en de Cuisine vormt het decor voor de netwerkdrink. Kortom, de ideale formule om nieuwe contacten te leggen in de wereld van de drones, iets waar we allen zo naaruit gekeken hebben de laatste maanden!

Adres: Lichtenberglaan 1090, Sint-Truiden

Timeline

Programma

16u00
Welkomstwoord en introductie
Door DronePort, Agoria en EUKA/Flanders Make

16u25
De economische meerwaarde van drones in de bouw
Door Vince Feytongs – Confederatie Bouw Limburg

16u30
Waar staan we vandaag: mogelijkheden en uitdagingen?
Door Michael de Bouw – WTCB

16u50
Case 1: Tuikabelbrug Godsheide
Door Mols, Baldewijns en DroneDivision

17u00
Case 2: Inflights
Door t.b.d.

17u10
Case 3: Hybride metingen
Door POM Limburg, Didex en Divatec

Het doel van hybride metingen is om efficiënt en doelgericht data te capteren en zelfcontrole op nauwkeurigheid mogelijk te maken. Dit doen we door verschillende hedendaagse en vernieuwende meettechnieken te combineren, als ook door verschillende softwarepakketten toe te passen. Meten is immers steeds maatwerk.

Meer info

17u20
Case 4: Sensor IDS
Door t.b.d.

17u30
Business pitches van dronebedrijven

Enkele bedrijven die diensten of producten met drones aanbieden die interessant zijn voor bouwsector zullen een korte business pitch geven telkens maximaal 2 minuten.

Inschrijven om een pitch te geven

18u00
Netwerkdrink en dronedemo’s

We sluiten af met een netwerkmoment met een hapje en een drankje (inbegrepen). Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen er enkele demonstratie doorgaan in het luchtruim van DronePort, boven het grasveld tussen de Cuisine en de nieuwe vliegtuigloods.

19u00
Einde

Ontdek de producten en diensten van dronebedrijven die actief zijn in de bouwsector

Business pitches

Tijdens het evenement zullen enkele aanbieders van dronetoepassingen hun producten en diensten presenteren tijdens een business pitch van telkens maximaal 2 minuten. Aansluitend is er netwerkdrink voorzien waar je verder in gesprek kan gaan.

Voor bezoekers

Inschrijven

De deelnameprijs voor dit evenement bedraagt 20 euro (incl. BTW, ticketkosten en catering). Bestel en betaal hieronder snel en eenvoudig je tickets. EUKA-leden en DronePort-bewoners betalen slechts 15 euro en kunnen daarvoor een kortingscode opvragen. Na registratie ontvang je automatisch een BTW-factuur.

We gaan er alles aan doen om dit netwerkevent in beperkte groep (fysiek maar veilig) te laten doorgaan in DronePort. Maar als de coronasituatie in januari het niet toelaat, zal het event online gehost worden. In dat geval garanderen we een 100% terugbetaling, omdat de deelnameprijs hoofdzakelijk dient om de cateringkosten te dekken.

r

Covid Safe Ticket

Op locatie nemen we alle covid-19 maatregelen die zijn nodig om uw veiligheid te garanderen. Omwille van de huidige regelgeving werken we voor dit evenement met Covid Safe Tickets. Zorg er dus voor dat u, naast uw toegangsticket, ook een geldig Covid Safe Ticket bij heeft wanneer u naar het evenement komt.

Let op: sommige browers blokkeren pop-ups waardoor je moeilijkheden kan ondervinden bij het bestellen van je tickets. Probeer in dat geval een andere browser, bestel je tickets rechtstreeks via Eventbrite of laat het ons weten via info@euka.flandersmake.be.

Dit evenement kadert in de context van het Industry 4.0-project ‘Proeftuin – Drones in de bouw en landbouw’ en het COOCK-project ‘Artificieel intelligente autonome drones’.

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van gelijkaardige initiatieven

Share This