DRONEPORT CONNECT

Drones in de LANDBOUW

 

10 februari 2022
DronePort Sint-Truiden

Innovatieve landbouw- en dronebedrijven leren tijdens deze DronePort Connect sessie welke dronetoepassingen vandaag de dag inzetbaar zijn om bedrijfsprocessen in de land- en tuinbouwsector nauwkeuriger of efficiënter te maken.

Wat te verwachten

Ontdek de meerwaarde van industriële dronetoepassingen IN DE landbouw

Op donderdag 10 februari 2022 organiseren Boerenbond, ILVO, VITO, PC Fruit en Agoria in samenwerking met EUKA / Flanders Make en DronePort een nieuwe DronePort Connect sessie. Het programma van deze inspiratierijke avond bestaat uit een reeks keynotes, gecombineerd met business pitches en live demonstraties van bedrijven die hun producten en diensten rond dronetoepassingen voorstellen.

 We gaan er alles aan doen om dit netwerkevent in beperkte groep (fysiek maar veilig) te laten doorgaan in DronePort. Maar als de coronasituatie in januari het niet toelaat, zal het event online gehost worden.

Locatie

DronePort

De keynotes en business pitches gaan door in het auditorium van DronePort in Sint-Truiden en de Cuisine vormt het decor voor de netwerkdrink. Kortom, de ideale formule om nieuwe contacten te leggen in de wereld van de drones, iets waar we allen zo naaruit gekeken hebben de laatste maanden!

Adres: Lichtenberglaan 1090, Sint-Truiden

Timeline

Programma

16u00
Welkomstwoord en introductie
Door DronePort, Agoria en EUKA/Flanders Make

16u25
Het potentieel van drones in de landbouw
Door Leander Hex – Boerenbond

16u30
Waar staan we vandaag en wat zijn de uitdagingen?
Door ILVO en VITO

16u50
Toelichting COOCK-project OpsDrone 
Door VITO en EUKA / Flanders Make

17u00
Case 1: Ziekte- en onkruiddetectie in de landbouw
Door ILVO en VITO

17u10
Case 2: Slimme irrigatie in de perenteelt met drones en sensoren
Door PC Fruit

17u20
Case 3: Opbrengstvoorspelling in de aardbeien- en perenteelt
Door PC Fruit, Flanders Make en VITO

17u30
Case 4: Wijn anno 2022, een subtiele mix van oude ambacht en nieuwe tech
Door AirPrecision

Hoe een kleine, familiale wijngaard gebruik heeft gemaakt van drone data, statistieken en rapportering om business beslissingen te nemen en toekomstige acties voor te bereiden.

17u40
Business pitches van dronebedrijven

Enkele bedrijven die diensten of producten met drones aanbieden die interessant zijn voor landbouwsector zullen een korte business pitch geven telkens maximaal 2 minuten.

Inschrijven om een pitch te geven

18u00
Netwerkdrink en dronedemo’s

We sluiten af met een netwerkmoment met een hapje en een drankje (inbegrepen). Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen er enkele demonstratie doorgaan in het luchtruim van DronePort, boven het grasveld tussen de Cuisine en de nieuwe vliegtuigloods.

19u00
Einde

Ontdek de producten en diensten van dronebedrijven die actief zijn in de landbouwsector

Business pitches

Tijdens het evenement zullen enkele aanbieders van dronetoepassingen hun producten en diensten presenteren tijdens een business pitch van telkens maximaal 2 minuten. Aansluitend is er netwerkdrink voorzien waar je verder in gesprek kan gaan.

Voor bezoekers

Inschrijven

De deelnameprijs voor dit evenement bedraagt 20 euro (incl. BTW, ticketkosten en catering). Bestel en betaal hieronder snel en eenvoudig je tickets. EUKA-leden en DronePort-bewoners betalen slechts 15 euro en kunnen daarvoor een kortingscode opvragen. Na registratie ontvang je automatisch een BTW-factuur.

We gaan er alles aan doen om dit netwerkevent in beperkte groep (fysiek maar veilig) te laten doorgaan in DronePort. Maar als de coronasituatie in februari het niet toelaat, zal het event online gehost worden. In dat geval garanderen we een 100% terugbetaling, omdat de deelnameprijs hoofdzakelijk dient om de cateringkosten te dekken.

r

Covid Safe Ticket

Op locatie nemen we alle covid-19 maatregelen die zijn nodig om uw veiligheid te garanderen. Omwille van de huidige regelgeving werken we voor dit evenement met Covid Safe Tickets. Zorg er dus voor dat u, naast uw toegangsticket, ook een geldig Covid Safe Ticket bij heeft wanneer u naar het evenement komt.

Let op: sommige browers blokkeren pop-ups waardoor je moeilijkheden kan ondervinden bij het bestellen van je tickets. Probeer in dat geval een andere browser, bestel je tickets rechtstreeks via Eventbrite of laat het ons weten via info@euka.flandersmake.be.

Dit evenement kadert in de context van het Industry 4.0-project ‘Proeftuin – Drones in de bouw en landbouw’, het COOCK-project ‘Artificieel intelligente autonome drones’ en het Interreg-project ‘Intelligenter Fruit Telen’.

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van gelijkaardige initiatieven

Share This