DRONEPORT CONNECT

Drones in de LAND- en tuinBOUW

 

10 februari 2022
Online webinar

Innovatieve landbouw- en dronebedrijven leren tijdens deze DronePort Connect sessie welke dronetoepassingen vandaag de dag inzetbaar zijn om bedrijfsprocessen in de land- en tuinbouwsector nauwkeuriger of efficiënter te maken.

Wat te verwachten

Ontdek de meerwaarde van industriële dronetoepassingen IN DE land- en tuinbouw

Op donderdag 10 februari 2022 organiseren Boerenbond, ILVO, VITO, PC Fruit en Agoria in samenwerking met EUKA / Flanders Make en DronePort een nieuwe DronePort Connect sessie. Het programma van deze inspiratierijke avond bestaat uit een reeks keynotes, gecombineerd met enkele use cases en business pitches van bedrijven die hun producten en diensten rond dronetoepassingen voorstellen.

Om wille van de stijgende besmettingscijfers en de algemene ongerustheid over de omnikronvariant van het coronavirus hebben we beslist om het event om te vormen tot een online sessie. Een veilig netwerkmoment incl. catering is op dit moment erg moeilijk te organiseren, terwijl het plenaire gedeelte makkelijk kan omgevormd worden tot een webinar.

Locatie

ONLINE

De keynotes en business pitches zouden normaal doorgaan in het auditorium van DronePort in Sint-Truiden. Vanwege de oprukkende omnikronvariant is het momenteel erg moeilijk om in deze setting een veilig netwerkmoment te organiseren. Daarom is er beslist om deze sessie online te hosten. Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt op de dag van het event de link om in te bellen.

Timeline

Programma

16u00
Welkomstwoord en introductie
Door DronePort, Agoria en EUKA/Flanders Make

16u15
Het potentieel van drones in de land- en tuinbouw
Door Boerenbond

16u20
Waar staan we vandaag en wat zijn de uitdagingen?
Door ILVO en VITO

16u40
Toelichting COOCK-project OpsDrone 
Door EUKA / Flanders Make

 16u50
Case 1: Onkruiddetectie in de landbouw
Door ILVO en Exobotic

17u00
Case 2: Slimme irrigatie in de perenteelt met drones en sensoren
Door PC Fruit

17u10
Break

17u20
Case 3: Opbrengstvoorspelling in de aardbeien- en perenteelt
Door PC Fruit

17u30
Case 4: Wijn anno 2022, een subtiele mix van oude ambacht en nieuwe tech
Door AirPrecision

Hoe een kleine, familiale wijngaard gebruik heeft gemaakt van drone data, statistieken en rapportering om business beslissingen te nemen en toekomstige acties voor te bereiden.

17u40
Business pitches van dronebedrijven

Enkele bedrijven die diensten of producten met drones aanbieden die interessant zijn voor landbouwsector zullen een korte business pitch geven telkens maximaal 2 minuten.

Inschrijven om een pitch te geven

18u00
Q&A

18u15
Einde

Ontdek de producten en diensten van dronebedrijven die actief zijn in de land- en tuinbouwsector

pitches

Tijdens het evenement zullen enkele aanbieders van dronetoepassingen hun producten en diensten presenteren tijdens een business pitch van telkens maximaal 3 à 4 minuten. Aansluitend is er netwerkdrink voorzien waar je verder in gesprek kan gaan.

Voor bezoekers

Inschrijven

De voorinschrijvingen voor dit webinar zijn reeds afgesloten. Klik op de knop hieronder om rechtsteerks in te bellen tijdens het webinar op donderdag 10 februari 2022 vanaf 16u.

Dit evenement kadert in de context van het Industry 4.0-project ‘Proeftuin – Drones in de bouw en landbouw’, het COOCK-project ‘Artificieel intelligente autonome drones’ en het Interreg-project ‘Intelligenter Fruit Telen’.

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van gelijkaardige initiatieven

Share This