skeyes

“skeyes heeft dus zeker en vast zijn plaats op Droneport. Om mee de sector te ondersteunen, de mogelijkheden met drones te onderzoeken en… de veiligheid van het luchtverkeer te blijven garanderen.”

Drones zijn de toekomst. Meer nog, ze zijn nu al alomtegenwoordig en er zullen de komende jaren almaar meer drones bijkomen. Ze worden ingezet voor allerhande commerciële en andere toepassingen die ingrijpen op het dagelijkse leven. Zo is de sector op korte termijn uitgegroeid tot een belangrijke economische speler.

skeyes is zich daar ten volle van bewust. Maar ook van de uitdagingen die zich stellen op vlak van luchtverkeersveiligheid, onze voornaamste opdracht. Wij hechten groot belang aan een veilig verkeer van drones en de integratie van bemande en onbemande luchtvaart. Daarom nemen wij nu al deel aan heel wat projecten die de mogelijkheden met drones verkennen om daaruit de nodige lessen te trekken voor luchtverkeersleiding en regelgeving daaromtrent. Wij zijn daarmee een koploper binnen Europa.

skeyes is een prominente speler binnen het U-space Demonstrators netwerk, opgericht door de Europese Unie. Samen met onder andere Amazon Prime Air en tal van Belgische ondernemingen waaronder Proximus, Elia, het Havenbedrijf Antwerpen, Sabca, Helicus en Unifly, werken we mee aan het project SAFIR dat demonstraties organiseert in geïntegreerd droneverkeersmanagement voor een uitgebreide reeks drone-activiteiten in Antwerpen.

Daarnaast neemt skeyes actief deel aan verscheidene andere projecten in het kader van het Europese Smart Cities programma en Smart Mobility Belgium. Eén van deze projecten is Medrona, dat een concept zal ontwikkelen voor het bezorgen van medische pakketjes tussen enkele Antwerpse en Hasseltse ziekenhuizen.

Dronegebruikers vinden alle informatie die ze nodig hebben om te mogen vliegen op de website en app droneguide.be. Het wordt voor professionals zelfs mogelijk om hun vlucht volledig via dat platform te plannen en de nodige toelatingen te bekomen.

Share This